maandag 30 mei 2011

Mini-album Chocolade by Carine Camu

Ga er maar eens goed voor zitten en geniet van het adembenemend mooi en heerlijke mini-album wat Carine van haar kit voor Mood Papercrafter heeft gemaakt.

Relax and enjoy the breathtaking beautiful and delicious mini-album, which is made by Carine with her kit.

De prachtige foto's zijn overigens gemaakt door Danny, de echtgenoot van Carine.
Klik op de foto zelf om de foto te vergroten.

By the way, the beautiful pictures are made by Danny, the husband of Carine.
Click on the picture to enlarge the picture.De kit "Chocolate"

De opdracht die ik aan Carine heb gegeven: maak een mini-album over chocolade! Nu komt Carine uit een land waar zij de lekkerste pralines maken, namelijk uit België!!!
The assignment Carine got from me was to make a mini-album about chocolate! Carine lives in a country where they make the most delicious chocolates, Belgium of course!!

Carine ontving de door mij samengestelde, onderstaande kit van mij.
Carine received this "yummie" kit from me.

Het basisalbum, de embellishments en bloemen. De afmeting van het album bedraagt ongeveer 10 x 15 cm.

Het designpapier en een verpakking van chocolade (de inhoud had ik al heel lang van te voren opgegeten, hihihi).

The designpaper and a package of chocolate. I already had eaten the chocolaten months ago, hihihi.
Deze schitterende plaatjes komen uit de geweldige webwinkel "Het Witte Luik".

These gorgeous images are from a great webshop "Het Witte Luik" (translation of the name: The White Exterior Window Shutter).

http://hetwitteluik.marktplaza.nl/

Andere mooie papergoodies.

Other nice papergoodies.

En een heleboel quotes over chocolade, zowel gestempeld als geprint.
And a lot of quotes about chocolate, stamped and printed.

Carine Camu

De volgende designer die ik graag aan jullie wil voorstellen is Carine Camu. Ik heb Carine door haar reacties op mijn blog leren kennen. Doordat Carine zeer leergierig is wat technieken betreft, stelde zij wel eens vragen hierover aan mij. Het contact wat hierdoor ontstond was zo leuk en ik ontdekte een hele warme persoonlijkheid achter de vrouw Carine!

The next designer I would like to introduce is Carine Camu from Belgium. She is a very warm and lovely personalty.Vertel eens wat over jezelf.

Hoy allemaal! Ik ben Carine Camu. Ik ben al 29 jaar gelukkig getrouwd met mijn ventje Danny. Samen hebben we een dochter Kimberley; zij is 25 jaar en woont nog thuis. Ik ben een echte dierenvriend en hou heel veel van de natuur! Zelf hebben we 2 lapjespoezen, Obi en Zita en een chihuahua Ellioth. Ik ben een gevoelsmens en geniet graag van de kleine dingen des levens. Sinds februari is het 3 jaar dat ik besmet ben met het scrapvirus. Het is ondertussen uitgegroeid tot een ware passie!

Was je als kind al creatief?

Als kind was ik niet iemand die graag knutselde! Voor mij was dit alleen een verplicht onderdeel op school. Wel tekende ik graag! En ik herinner mij zelfs dat ik nu en dan wel eens een prijsje won met mijn tekeningen.Hoe ben je in aanraking met scrappen/stempelen gekomen?

Toen 3 jaar geleden, in februari, DeAgostini samen met Nicole Hinrichs uitkwam met Scrap van A tot Z, kocht ik het eerste en tweede deel om eens te kijken, want ik wist toen nog niet wat scrappen was. Puur uit nieuwsgierigheid dus. Ik had onmiddelijk interesse voor scrappen. Ik ben toen 80 weken lang dit tijdschrift blijven kopen! Eerst heb ik zo alle woordenschat leren kennen en vervolgens alle technieken.

Wat zijn jouw favoriete merken en producten?


Voor de papierlijnen: Bo Bunny, My Mind's Eye, Maja Design en Prima Marketing. Voor de flowers: één merk Prima Marketing. Mijn favoriete producten momenteel: distress inkt en embossingpoeder.

Welke gereedschappen gebruik je het meest en kun je absoluut niet zonder?

Ik snijd en ril met mijn snijmat, metalen lineaal en breekmesje even recht als iemand met een ScorPal. Dus dit is echt mijn basismateriaal! Dubbelzijdige plakband in alle maten en ik zweer bij mijn Scotch-lijm (doorzichtig in groene tube). Bij mij laat nooit ''iets'' los. Verder gebruik ik bijna altijd inkt aan de papierrandjes.

Omschrijf eens jouw stijl, wat maak jij het allerliefste?

Als ik vroeger altijd l.o.'s scrapte, maak ik nu meer kaarten. Het liefste maak ik een mini-album, maar de laatste tijd ontbreekt mij aan tijd hiervoor. Mijn stijl is meestal heel strak en recht, less is more telt zeker niet voor mij. Van mij mag het een beetje meer zijn! Graag veel embellishments voor mij! Vintagekaarten en tags gaan mij ook redelijk goed af.


Wat is/zijn jouw specialiteit(en)?


Ik denk dat mijn specialiteit echt het maken van "Cute"-kaarten is. Vrolijke kaarten met een mooie ingekleurde stempelafdruk erop! Voor elk seizoen of evenement maak ik een leuke kaart.

Waar doe jij jouw inspiratie op?

Ik doe mijn inspiratie soms op bij mijn medebloggers of in tijdschriften. Maar werk toch meestal met mijn eigen ideëen. Ik kan ook maar moeilijk een sketch volgen, meestal wijk het resultaat toch altijd af en doe ik mijn eigen ding.

Welke tip(s) kun jij ons meegeven?

Bezint eer gij begint! En dan bedoel ik echt "het scrappen" als hobby! Eens besmet met dit virus, raak je er niet meer van af! Het scrappen is een leuke hobby, die zo duur of zo goedkoop maakt als je zelf wilt.

De blog van Carine voor het bewonderen van nog meer inspirerend werk van haar:


zondag 22 mei 2011

Mooie Don!

Dit is de kit die Jolanda ontving van mij voor een jongenslayout.

En dit is de layout die Jolanda met de kit heeft gemaakt. Is het niet prachtig! En wat een schitterende ogen heeft haar zoon Don! Een echte Jolanda: met zeer verrassende details, zoals altijd weer!

Geweldig origineel hoe Jolanda het dubbelzijdig bedrukte designpapier heeft benut. Zie de rolletjes en het omgekrult stukje designpapier. En met naald en draad bevestigd!
Dank je wel, lieve Jolanda, voor je supersnelle medewerking! Ik hoop dat je in de toekomst nog eens vaker wil meedoen.
En wil je hierna nog meer schitterend en inspirerend werk zien, voor degenen die haar werk nog nog niet kenden: http://jolandascrapsels.blogspot.com/!!! Breng een bezoek, het is meer dan de moeite waard!

Jolanda Simons

Ik ken Jolanda al een paar jaar. Zij is een echte lieverd en zeer talentvol. Zij heeft een stijl die zo eigen is, maar toch iedere keer zeer verrassend is. Jolanda is als designer in Amerika en Australië zo gewild, dat het eigenlijk maar heel erg gek is dat de scrapbladen in Nederland haar nog niet ontdekt hebben. Maar dat komt vast omdat de bladen met een vaste designteam werken. Maar gelukkig zijn er wel al een heleboel scrappers bekend met haar schitterende werk.

Ook Jolanda kreeg van mij hetzelfde interview wat ik met mezelf had.


Vertel eens wat over jezelf.


Ik ben Jolanda Simons, ik ben 38 jaar. Getrouwd met Nigel. We hebben 2 kinderen, Don van bijna 7 en Jade van 3,5 jaar. Ik ben ongeveer 15 jaar bloemiste geweest en ben nu thuis bij onze kindjes. Ik miste het creatieve van mijn werk wel en ben daardoor op zoek gegaan naar iets anders.

Was je als kind vroeger al creatief?


Ja, maar dan meer met tekenen, ik kon best redelijk tekenen, en was dol op verkleden .....hahah, daar was ik ook nogal creatief in :).


Ik kon ook al heel vroeg breien en borduren, maar ik heb dan ook 4 oudere zussen die me van alles leerden!

Hoe ben je in aanraking met scrappen/stempelen gekomen?


Mijn zus won zo'n 6,5 jaar geleden een weekend Scrap-a-Ganza met een prijsvraag in Egmond aan Zee en ze vroeg me mee, en daarna was ik verslaafd.

Het papier, de kleine snuisterijen er omheen, ik was echt meteen verkocht!

Wat zijn jouw favoriete merken en materialen?

Webster's Pages is op dit moment echt mijn favoriet.

Maar ik vind Basic Grey, Graphic 45 en Crate Papers ook heel mooi!

En ik gebruik graag Glimmer Mist. En de chipboards van Scrapmatts zijn ook geweldig om mee te werken!

Welke gereedschappen gebruik je het meest en kun je absoluut niet zonder?


Gewoon mijn schaar (en naald en draad).

Omschrijf eens jouw stijl, wat maak jij het allerliefste?

Ik maak het liefst layouts van 12 x 12 inches. Dat formaat werkt voor mij het makkelijkst omdat ik graag met veel embellies en soorten papier werk.

Mijn stijl, moeilijk .....ik doe wat in me opkomt. Ik bedenk bijna nooit iets van te voren, het gaat zoals het gaat.

Wat is/zijn jouw specialiteit(en)?


Oh, eh moeilijk, die heb ik denk ik niet echt. Ik hoop alleen altijd als ik iets maak dat het echt een geheel wordt. Dat alles bij elkaar past. Misschien is spelen met kleuren mijn specialiteit? Oh ja en laagjes, ik ben dol op laagjes :)!


Waar doe jij jouw inspiratie op?


Overal eigenlijk, het kan buiten zijn, een mooie grillige tak, maar ook op blogs of tijdschriften zoals de Flow .....er is zoveel moois om ons heen. We zien vaak te weinig, omdat we niet goed kijken .....klinkt lekker zweverig, hè .....hahah.


Welke tip(s) kun jij je ons meegeven?


Tjonge, ik heb niet echt tips .....maar vragen staat altijd vrij!

De blog van Jolanda Simons:

http://jolandascrapsels.blogspot.com/.

Een verzoek om een jongenslayout

Het leek mij leuk om de volgende opdracht te geven: maak een jongenslayout. Heel vaak zie je schattige meisjeslayouts en niet zo vaak jongenslayouts. De bovenstaande layout is er eentje uit de oude doos. Het jongetje op de foto is mijn man Rob, en van kind af aan was hij al gek op muziek.

Dit is de kit, die ik heb samengesteld voor een designer. Wie dit is, zie in je het volgend bericht.

Interview met mijzelf
Omdat iedereen die op deze blog zijn medewerking verleent een interview krijgt, ga ik dus ook voor de bijl, hahaha.

Vertel eens wat over jezelf.

Mijn naam is Odetta Donners, 44 jaar oud, alweer 13 jaar getrouwd met Rob en samen hebben wij onze chinchilla Willy.

Was je als kind vroeger al creatief?

Ja, heel erg! Ik was altijd aan het knutselen wanneer het slecht weer was. Ik beschilderde schelpjes met bloemetjes, punniken, knippen en plakken, ik had een bloemenpers om bloemen te drogen etc. Aan handwerken deed ik weer niet, ondanks het feit dat mijn moeder daarin een kei is. Net zoals nu ik heb ik vaak ruzie met naald en draad. Dus ik bewonder de mensen, die kunnen breien, haken en naaien, heel erg!

Hoe ben je in aanraking gekomen met scrappen/stempelen?


Met het begrip scrappen ben ik , volgens mij moet dit in 2005 zijn geweest, in aanraking gekomen. Op de Libellebeurs stond er een stand van Kars. Zij vroegen mij of ik eventueel interesse had om consulente te worden, die workshops aan mensen ging geven over het scrappen. Het scrappen leek mij erg leuk, maar om nu workshops te gaan geven, dat zag ik niet zo zitten.


Verder heb ik stempelen zeker een hele tijd tegengehouden, maar door een scrapwinkel in mijn woonplaats raakte ik besmet met het stempelvirus. Ik vind het heel erg mooi om het stempelen te combineren met het scrappen, vooral in mini-albums. Sindsdien gebruik ik bijna geen rubons meer.

Wat zijn jouw favoriete merken en materialen?


Op het gebied van scrappen vind ik 7 gypsies een gaaf merk. Dit merk heeft hele mooie mini-albums, kaftjes en embellishments. Vooral op het hardwaregebied. Verder ben ik zeer zeker te porren voor de merken Graphic 45, Webster's Pages, Pink Paislee, Prima Marketing, Crate Paper en K & Company. Marianne Design behoort ook zeer zeker tot mijn favorieten.


Wat het stempelen betreft, vind ik de merken Hero Arts, Crafty Individuals en Paper Artsy helemaal geweldig. De stempels afkomstig van eigen bodem vind ik ook erg mooi.


Mijn favoriete materialen zijn: cardstock, mooi designpapier, lijm van de HEMA, UHU Glue, Gluedots, Foam Tape, Ranger Glossy Accents, Mod Podge, touwtjes, kralen en verschillende soorten inkt van Tsukineko (voornamelijk VersaFine).


Welke gereedschappen gebruik je het meest en kun je absoluut niet zonder?


Een fijne borduurschaar om mee te knippen, mijn prikpen, stempels en verschillende maten acrylblokken om te kunnen stempelen. En vooral mijn grote vriend, de Cuttlebug, de beste uitvinding sinds het gesneden brood, need I say more!


Omschrijf je stijl, wat maak je het allerliefste?


Mijn stijl wordt getypeerd door anderen als een "Echte Odetta". Ik word hier heel onhandig verlegen van. Voor mijn gevoel doe ik maar wat: gewoon dat wat er in mijn hoofd opkomt. Ik hou van diverse stijlen van simple & clean, shabby chic en vintage. Ik werk niet met sketches. Bij mij zit het ongeveer in mijn hoofd hoe ik het wil maken. En als dat lukt, is dat heel erg meegenomen.


Ik maak heel graag kaarten, mini-albums, collages, canvassen en altered projects. Layouts van 12 x 12 inches maak ik vrij weinig, want ik houd van handzame dingen. Dat heb ik waarschijnlijk van mijn moeder, die houdt ook zo van mini.


Wat zijn/is jouw specialiteit(en)?


Met de hand gestempelde afdrukken inkleuren met aquarelpotloden, het zelf maken van embellishments en het maken van collages.


Waar doe jij jouw inspiratie op?

In tijdschriften, films, muziek, de natuur, in de mensen en de situaties rondom mij heen, en in de winkels. Ik vind het heel erg mooi om te zien dat de trends van het scrappen/stempelen synchroon lopen met dat wat op dat moment overal hip en happening is. En bij het bekijken van blogs op het internet.

Welke tip(s) kun je ons meegeven?

Verlaat eens een keer je comfortzone en maak totaal iets anders wat je anders nooit zou hebben gemaakt. Ga dus een challenge met jezelf aan. Hier leer je heel veel van. Neem een keer de tijd om een techniek uit te proberen.

De blog Mood Papercrafter is van start gegaan!De blog Mood Papercrafter is eigenlijk per ongeluk ontstaan. Nadat de vorige computer kapot was gegaan, kon ik bij mijn nieuwe computer niet bij mijn andere blog (http://somersetgarden.blogspot.com/ ). Uit frustratie is deze blog toen aangemaakt.

Maar al gauw genoeg kon ik op mijn Somerset Garden Blog, dus zat ik met een lege blog met een veel te leuke naam te kijken. Toen ontstond er bij mij een idee, om geweldige designers, die ik via het blogcircuit en internet heb leren, wil ik gaan benaderen met de vraag om mij te helpen deze blog te gaan vullen. Deze designers zullen een opdracht met een bijpassende kit van mij ontvangen om zodoende een project te kunnen maken. Het project kan een 12 x 12 inches layout, of een mini-album of een kaart zijn.
Tevens komt er ook een interview met de deelnemende designer. Het interview bestaat uit een vaste vragenlijst, zodat wij wat meer te weten komen over designer.


De bedoeling van Mood Papercrafter is om creatieve mensen te inspireren en uiteraard te laten meegenieten van al het moois wat er wordt gemaakt.