dinsdag 4 oktober 2011

Birgit Koopsen

De Mood Papercrafter voor deze keer is Birgit Koopsen. Ik ben een grote bewonderaarster van haar werk en heel erg trots dat Birgit mee wilde doen!

The Mood Papercrafter for this time is Birgit Koopsen. I'm a great admirer of her work and I'm very proud of Birgit's participation!

Vertel eens wat over jezelf.

Hallo, ik ben Birgit Koopsen en ik woon in het mooie dorpje Winsum, boven Groningen. Sinds 1986 ben ik samen met mijn geweldige man Erik met wie ik 3 prachtige kinderen heb: Anne ('94), Lennart ('95) en Marlijn ('02). We wonen in een waterrijke omgeving en gaan met mooi weer graag varen. Naast het scrappen hou ik erg van lezen, ben ik kortgeleden begonnen met haken en kijk ik graag naar series als Criminal Minds, NCIS, the Mentalist en Grays Anatomy op tv. Ik ga graag met mijn gezin op vakantie met de caravan of een weekendje weg. Toen Anne geboren werd, ben ik gestopt met werken om full-time moeder te zijn, maar toen de oudste 2 naar school gingen en het toch wel een beetje saai werd om hele dagen thuis te zitten, ben ik een aantal dagdelen in de week als vrijwilligster bij de plaatstelijke peuterspeelzaal aan de slag gegaan. Toen Marlijn geboren werd, besloot ik weer full-time moeder te zijn en toen zij een jaar oud was, ontdekte ik het scrapbooken. Na een avondje surfen op het web was ik verkocht en 3 maanden later organiseerden ik de eerste crop bij mij thuis. Met 2 dames :). Voor ik het in de gaten had, werd ik gevraagd om een artikel voor een tijdschrift te maken en om co-writer te zijn van 2 boekjes. Rond die tijd begon ik ook met demonstraties bij Kars (groothandel) en het geven van workshops. Van het één kwam het ander en inmiddels ben ik al een aantal jaren zelfstandig ondernemer en prijkt er op mijn visitekaartje de titel freelance designer/educator. Ik hou heel erg graag van reizen en het scrappen heeft me al naar heel wat plaatsen in en buiten Europa gevoerd, wat zeker een leuke bijkomstigheid is! Daarnaas hebben 2 jaar geleden ons huis verbouwd om een prachtige studio/workshopruimte te realiseren waar ik ook met veel plezier workshops geef.

Was je als kind vroeger al creatief?

Ja, ik heb vroegers als kind altijd veel geknutseld en vooral getekend. Als tiener maakt ik al fotoalbums, bijvoorbeeld voor een trouwdag van mijn ouders of van vakanties. Na mijn Havo-examen wilde ik graag naar de Kunstacademie Minerva in Groningen. Helaas was ik niet de enige en werd ik uitgeloot. Ik besloot dan eerst aan het werk te gaan en van een studie aan de kunstacademie is het toen niet meer gekomen. Wel heb ik aan de school voor handenarbeid allerlei cursussen gevolgd zoals boetseren, portret tekenen, model tekenen en etsen. Ook heb ik een tijdje met olieverf geschilderd.

Hoe ben je in aanraking met scrappen/stempelen gekomen?

Ik heb altijd veel werk gemaakt van mijn fotoalbums. Tijdens vakanties verzamelde ik alles wat ik kon vinden aan brochures, tickets, ansichtkaarten enz. en ook tekeningetjes en briefjes van de kinderen werden in de fotoalbums verwerkt samen met de teksten uit het dagboek dat ik tijdens de vakanties bijhield. Ik versierde mijn albums met gekleurd papier en knipte soms mijn foto's in cirkels of andere vormen. Ook verzamelde ik tekstjes en titels uit tijdschriften die ik in mijn albums verwerkte. Eigenlijk was wat ik deed al scrappen, ik wist alleen niet dat er een naam voor was, laat staan dat er speciale materialen voor bestonden. Mijn nieuwe schoonzusje, die een jaar in Amerika gewoond had, zag mijn fotoalbums en vroeg me of ik wel eens van scrapbooken gehoord had. Ik weet nog goed dat ik het op internet opzocht. Het was een donderdagavond en de volgende dag stond ik bij de hobbywinkels mijn eerste scrapbookmaterialen te kopen. Ik heb het hele weekend gescrapt en op maandag was ik officieel verslaafd! :) Ik had toen niet kunnen verzinnen wat het scrappen mij in de toekomst zou brengen!

Wat zijn jouw favoriete merken en producten?

Prima Marketing, Tattered Angels, Scrapbook Adhesives by 3L, MyStamp BOX, Jillibean, Echo Park, Cosmo Cricket, Sassafras, Basic Grey, My Mind's Eye, Pink Paislee enz. Ik werk graag met spray paints, acryl verf, aquamarkers, stempels, embossingpoeder, embossing templates, borderponsen, masks en screens, chipboard, letterstickers, knopen, canvas, transparanten en crystals.

Welke gereedschappen gebruik je het meest en kun je absoluut niet zonder?


Cuttlebug, brayer, nietmachine, naaimachine, heatgun, lijmpistool, zwarte permanente pen, fotoprinter, misting mat en (border)ponsen.

Omschrijf eens jouw stijl, wat maak jij het allerliefste?

Mijn stijl varieert van geometrisch en clean tot freestyle, mar ik hou niet zo van vintage en donkere, sombere kleuren. Ik hou van frisse, heldere kleuren zoals oranje, lime, aqua, pink, rood en geel. Ik maak graag layouts en minialbums, maar ik leef me ook graag uit op canvas en mixed-media materialen.

Wat is/zijn jouw specialiteit(en)?

Mmmm, dat vind ik moeilijk, maar ik denk layouts en minialbums met technieken. En misschien mijn kleurgebruik...... ik krijg vaak te horen dat mijn kleurgebruik onverwacht en uitbundig is, dat mensen zelf nooit op het idee gekomen zouden zijn om bepaalde kleuren met elkaar te combineren.

Waar doe jij jouw inspiratie op?


Overal! Buiten in de natuur of oude gebouwen, in advertenties, graffiti op een trein, de omslag van een boek, foto's, etalages..... als je de tijd neemt om echt naar dingen om je heen te kijken, vind je overal inspiratie!

Welke tip(s) kun jij aan ons meegeven?

Wees niet bang om iets fout te doen. Wat kan het ergste zijn dat je kan gebeuren? Dat je een foto opnieuw moet (laten) afdrukken, of dat je een mooi papiertje (gedeeltelijk) verpruts?! Maar misschien is dat wel helemaal niet het geval en wordt het resultaat geweldig! Hoe eventueel een Art Journal bij waarin je verschillende technieken uitprobeert. Als je een bepaalde techniek dan op een layout wilt gebruiken weet je al wat voor resultaat je kunt verwachten! En vooral veel plezier beleven aan het scrappen. Je scrapt voor jezelf, niet voor een ander. Maak alleen dingen die jij mooi vindt en laat je niet te veel leiden door de trends. Als je over 10 jaar je album doorbladert, moet je er nog steeds blij mee zijn!

Wil je meer van mijn werk zien of ben je geïnteresseerd in een workshop? Breng dan een bezoekje aan mijn blog: http://www.birgitkoopsen.nl/. In de rechter sidebar vind je het workshopprogramma evenals informatie over het croppen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten