zondag 26 juni 2011

Romy Veul

De volgende designer die wij graag aan jullie willen voorstellen is Romy Veul.
Romy is lid van "Bo Bunny"- designersteam.

The next designer is we would like to introduce is Romy Veul.
Romy is a member of the "Bo Bunny"-designersteam.

Hi! Mijn naam is Romy Veul en ik mag me sinds een paar weken officieel volwasssen noemen, nu ik 18 jaar oud ben :). Ik woon in Uithoorn, vlakbij Amsterdam, met mijn ouders, mijn broertjes en onze beestenboel. Dit jaar heb ik de middelbare school afgemaakt en volgend schooljaar ga ik psychologie studeren aan de V.U. in Amsterdam, waar ik nu al heel erg veel zin in heb. Na schooltijd heb ik altijd een beetje ruzie met de tijd: ik vind zoveel dingen leuk en wil elke dag het liefst van alles doen, maar ik heb helaas nog steeds niet DE manier gevonden om meer dan 24 uur in een dag te krijgen :). Naast scrappen en bloggen, besteed ik tijd aan mijn webwinkeltje, fotografie, vrienden en familie, lezen, lekker tutten en badminton spelen.

Een jaar of 4/5 geleden ben ik voor het eerst met scrappen in aanraking gekomen, toen mijn school haar 40-jarig jubileum vierde en ook een workshop scrapbooking organiseerde. Al van jongs af aan ben ik creatief bezig geweest, maar ik switchte bijna elk jaar van hobby: van 3D kaarten maken tot kralen, you name it and I did it:). Ik was om eerlijk te zijn niet meteen verkocht aan het scrappen, maar een jaar na de workshop heb ik toch maar eens mini-albumkit gekocht en ben daarmee aan de slag gegaan. En leuk dat ik het vond! Vanaf dat moment bleef ik dingen maken. Het begon met een mini-album en journal, maar nadat ik mijn eerste 12 x 12 inches layout maakte, was ik helemaal verkocht. Vandat dat moment maak ik vrijwel nog maar layouts en, vanaf een jaartje later ook kaarten.

Toen ik het bloggen en de forums ontdekte, ging er echt een wereld voor me open. Ik vind het super om met anderen over mijn hobby te kunnen praten en prachtige creaties van anderen te kunnen bekijken. Uiteindelijk ben ik, eigenlijk per toeval, in het Bo Bunny-team terecht gekomen. Bo Bunny is altijd één van mijn favoriete merken geweest, dus nog elke keer dat ik met mijn DT-pakket werk, moet ik mezelf even knijpen om te checken of ik niet droom. Daarnaast maak ik dingen voor My Creative Scrapbook (een Amerikaanse kit-club) en voor Simpel Scrappen. Dit alles met heel veel plezier! Ook ben ik superblij met de geweldige contacten die ik aan het scrappen en bloggen heb overgehouden. Ik heb al zoveel lieve mensen ontmoet, waarvan sommigen zelfs in het echt.

Ik vind het lastig om mijn stijl te omschrijven. Ik merk wel dat ik het liefst met veel laagjes en details werk en dat ik een grote verslaving voor papier en bloemen heb. Ik maak zowel layouts als kaarten en zo af toe ook een mini-album of een altered item. Maar het liefste ben ik toch wel bezig met het maken van kaarten en layouts. Ik vind het heerlijk om heen en weer te schuiven met papiertjes, embellishments te combineren en dingen van glitter te voorzien.

Eigenlijk heb ik niet echt een favoriet merk. Maar mijn top 3 bestaat uit Bo Bunny, Prima Marketing en Webster's Pages. Ik ben dol op "shabby chic"-achtige papiertjes en prachtige, bijpassende embellishments. Maar eigenlijk is mijn lijstje met favoriete merken eindeloos lang..... Ik vind gewoon bijna alles leuk en dat is vaak ook mijn probleem met scrapshoppen, haha. Zo ben ik ook dol op My Mind's Eye, Crate Paper, Echo Park, Glitz Designs, Fancy Pants, Pink Paislee en Maya Road.

Op 25 juli a.s. is het 3 jaar geleden dat ik mijn eigen webwinkeltje Scrapstuff and More (http://romy2.marktplaza.nl/) ben begonnen. Al een tijdje verkocht ik spullen op Marktplaats, waaronder ook scrapspullen die ik ooit had gekocht maar toch niet gebruikte. Toen merkte ik op dat ik via Marktplaats gratis een webwinkel kon beginnen en dat leek me veel gemakkelijker en overzichtelijker dan Marktplaats, dus zodoende was mijn eigen winkeltje een feit. Langzamerhand groeide mijn winkeltje nogal. Ik kocht bijvoorbeeld een tube Prima Flowers, haalde er voor mezelf 10 uit, en zette de rest in kleine setjes te koop. Dat liep supergoed en ik vond het zelf ook hartstikke leuk om zo de hele dag met scrapspullen en verkopen in de weer te zijn. En inmiddels is het dus bijna 3 jaar geleden later en ben ik nog steeds met veel plezier "eigen baas" van mijn eigen winkeltje.

En heb ik nog leuke tips voor andere scrappers? Wat ik heb gemerkt dat je door het forummen en bloggen soms meer gaat geven om wat anderen van je werk vinden dan om wat jij er zelf van vindt. Ik heb echt moeten leren om evetuele kritiek naast me neer te leggen. Uiteindelijk gaat het erom dat je het zelf leuk vindt wat je maakt, dat je plezier hebt in het scrappen en dat je een boek maakt waar jij trots op bent. Dat wil ik iedereen meegeven: Geniet van het scrappen, wees trots op je eigen creaties en heb er plezier in. Dat ik het allerbelangrijkste:)!

Tenslotte wil ik jullie heel erg bedanken voor deze geweldige kans! Ik vind het een hele eer dat ik met zo'n gave kit aan de slag mocht gaan voor deze prachtige blog.

Romy's blog: http://scrapstuffandmore.blogspot.com/.

5 opmerkingen:

 1. wat leuk zoveel over je te lezen Romy....en even over de kritiek...ik begrijp nl zo goed wat je bedoel...(krijg het ook regelmatig :)Beetje jammer altijd...maar als jij het gemaakt hebt en het is naar je zin...dan is het GOED wat een ander ook zegt!!Je werk is geweldig en altijd zo vol detail...ik houd er wel van :)...bedankt voor dit mooie verhaal!!
  x

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een mooie lay-out heb je gemaakt, helemaal Romy. Het was ook wel een erg mooie kit die Odetta had samengesteld..

  Wat betreft de kritieken: Als jij iets hebt gescrapt en je bent er tevreden over dan is je creatie toch gelukt!! Smaken verschillen...dus je kunt het nooit voor iedereen goeddoen...
  Ik vind wat jij maakt wel erg mooi, je kan zien dat je het met veel zorg hebt gemaakt. Dus ga zo door dan kunnen we nog veel van jou genieten!!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. wow wat een leuk, mooi en uitgebreid verhaal. Erg leuk om te lezen!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Super leuk om dit allemaal over jou te lezen!!

  Groetjes Jolanda

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ook jij mag hier zeker niet als Mood Papercrafter ontbreken, lieve Romy! Je creaties zijn altijd helemaal af! Leuk om te lezen ook!
  xxx
  C.arine.

  BeantwoordenVerwijderen